torsdag 16 april 2009

Vill bara virka ett varv till

Borde sova vid det här laget men min nya hobby gör att jag på  senaste tiden varit uppe på tok för länge. Efter att ha träffat min sons dagiskompis mamma tillika stickproffs och hon visat sin underbara stickbok, började jag fundera om inte det vore något för mig. Besökte vår lokala garnaffär och köpte mig ett par stickor och lite garn. 

Då det gått alldeles för länge sedan jag på allvar försökte mig på stickning och jag glömt hur man lägger upp maskor sökte jag upp en filmsnutt på Youtube som tydligt beskrev hur man påbörjar sin stickning. Jag stickade en halsduk som jag senare har repat upp till förmån för andra små alster.

En kort tid därefter stötte jag på samma mamma på dagis och såg att hennes dotter hade en underbar liten mössa som hon virkat.

Det var så det började, jag lånande en virknål av min kära mor och så satte jag igång, det var verkligen lättare sagt än gjort. Det var pilligt och ostyrsligt och det blev verkligen inte så snyggt som jag fantiserat om. Hade tänkt mig en fin mössa till min lilla son som är sju månader men istället blev det en mössa tills hans gossedjursapa. Försökte igen och igen och den ena blev fulare och konstigare än den andra. Jag hade inget garn så jag repade upp den lilla halsduken som jag stickat. kommer senare att visa bilder på de första grejorna som jag gjort.

Dagiskompisens mamma Halldora fick se mina mästerverk och konstaterade att hon aldrig för sett någon liknande virkningsstil. Det visade sig att det jag ägnat den senaste veckan åt inte var virkningen utan något helt annat och jag kunde inte heller förklara vad det var jag gjort.

Som tur var ville Halldora gärna visa mig hur man virkar på riktigt. Hon lärde mig även hur jag kunde virka en av hennes egna beskrivningar/mönster och jag påbörjade min första riktiga virkade mössa. ( Den blev fin trots att den ser ut som en indisk turban)

Rusade till garnaffären och inom loppet av  en dag hade jag virkat ytterligare  en mössa och tankarna kretsade mest runt olika saker som jag ville virka. 

Mitt i allt detta nya härliga så var det Symässa i Kista och jag släpade dit både min dotter och svärmor. Hade läst om en monter där man kunde lära sig att tillverka små jag japanska virkfigurer. Mycket riktigt där fanns en monter med mycket inspiration och jag gjorde min första "Muffins"

Nu har det gått snart tre veckor sedan jag virkade min första mössa och jag är fast i virkningens underbara värld och där stannar jag gärna kvar.

För tillfället håller jag på med "Mormors-rutor" tänkte att jag skall göra en minifilt.

Ser fram emot lördag då jag skall följa med Halldora på Stickcafè i stan.  


1 kommentar:

  1. "Vill bara virka ett varv till" känner jag mer än väl igen. Det blir ofta väldigt sena nätter här också :)

    Välkommen till virkningens underbara värld! Kul att du kommenterade hos mig så att jag hittade till dig :)

    SvaraRadera