fredag 4 december 2009

Prjònaperlur betyder stickpärlor
Prjònaperlur betyder " Stickpärlor" på Isländska Det är en stick- och virkbok som min vän Halldóra Skarphéðinsdóttir givit ut tillsammans med sin vän Erla Sigurlaug Sigurðardóttir. Jag har fått den äran att ha med mitt lammöster som många efterfrågat. Tyvärr går den än så länga bara att köpa på Island. ( Men jag vet att några av er kommer från Island och då har möjlighet att hitta den i bokhandeln. Det är en bok med många fina och speciella alster från Islands alla hörn och personligheter. Blogg: prjonaperlur

I den boken har jag hittat inspiration till den här vanten, Tyvärr så använde jag helt fel garn och måste göra om den och en till. Islänsk ull skulle vara fint. ( Inte som orginalvanten i syntet) men men det är ett smakprov i alla fall.

Vill även passa på att tipsa om Erica Laurells blogg som nu har en adventskalender där hon lägger upp ett nytt mönster varje dag fram till jul.

Nästa vecka är det höstens sista stickcafé, titta gärna förbi.

3 kommentarer:

 1. Hej vännen,

  Vad mycket fint du gör, grymt imponerad av allt du hinner med :). Du får lära mig när jag kommer hem till jul.

  Var o hälsade på en garnleverantör här i NY, alla möjliga garner från hela världen, kashmir, mohair, alla möjliga varianter. Ska ta med dig dit om du kommer o hälsar på :).

  Hoppas vi ses snart! Stor kram från Lou

  SvaraRadera
 2. så Fina Vantar du gjort med Blommor i, ska sticka dom Nästa vinter el innan har många som Vill ha handgjorda då Lånar jag din Bild å försöer ima

  SvaraRadera